4 Ekim 2012 Perşembe

Karanlıkta Parlayan Müzisyen Anahtarlık..

Arkadaşım, yaşları çok küçük olmasına rağmen yıllardır müzikle uğraşan iki oğlu için anahtarlıklar istedi.. Nota defteri ve nota fikri arkadaşımın.. Ben de bu çalışmayı çıkardım ortaya.. bu fikre eklediğim tek şey notalardan birinin karanlıkta parlaması.. bu sayede karanlıkta anahtar aramak zorunda kalmayacaklar:)









Çocuklarımızın sanatla uğraşması onlara disiplini,organize olmayı, kendine güveni,fikrini söylemekten çekinmemeyi, araştırmayı, öğrenmeyi öğretir..
Sanatla uğraşan çocuklar, ileriki yaşamlarında daha başarılı olurlar..
Bence annelik görevlerimizden biri de çocuklarımızı sanata yönlendirmek ve hangi konuda yetenekli olduklarını bulmak için çabalamaktır.
...

Mustafa Kemal ATATÜRK'ün sanatla ilgili bir kaç sözünü paylaşmadan edemeyeceğim..

"Bir millet sanattan ve sanatkardan mahrumsa, tam bir hayata sahip olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir."
"Güzel sanatlarda muvaffak olmak, bütün inkılaplarda başarıya ulaşmak demektir. Güzel sanatlarda muvaffak olamayan milletler ne yazık ki, medeniyet alanında yüksek insanlık sıfatıyla yer almaktan ilelebet mahrum kalacaklardır."
"Sanat güzelliğin ifadesidir… Bu ifade söz ile olursa şiir, nağme ile olursa musiki, nakş ile olursa ressamlık, oyma ile olursa heykeltıraşlık, bina ile olursa mimarlık… olur."

                                                                                                          Mustafa Kemal ATATÜRK

9 yorum:

  1. Öyle keyifli ki senin bloguna misafir olmak ^-^ Her gelişimde farklı dallarda harika çalışmalarını izlemekten büyük zevk alıyorum. Maşallah hem de kocaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okuyan, çok çok teşekkür ederim:) buna o kadar seviniyorum ki..

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. şepşekerin fikir evi, çok teşekkürler:)

      Sil
  3. iyi bir fikir, çok hoş olmuş.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir fikir ve harika bir sonuç, ellerine sağlık sevgili ecerce :)

    YanıtlaSil
  5. vaoovvv cidden çok şık!tebrik ediyorum nefis bir tasarım...

    YanıtlaSil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı